Burada sizin reklamınız ola bilər

Yeməyi bu yağla qızartmayın
06 Avqust 2020 , 20:15

Yeməyi bu yağla qızartmayın


Yeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.
 

Primetime.az “Sputnik”ə istinadən xəbər verir ki, tövsiyəni həkim-dietoloq İrina Berejnaya verib.
 

Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.
 

“Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub”, - dietoloq vurğulayıb.
 

Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə azad radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.
 

Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.
 

“Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin azad radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq”, - o əlavə edib.

Burada sizin reklamınız ola bilər

SİZƏ MARAQLI OLA BİLƏR